Vem är jag - en kort presentation

Mat och vin är kultur

Jag vill gärna bidra att sprida kultur. Med min långa erfarenhet inom området uppfyller jag med råge kraven som behövs för att kunna delge intresserade människor min kunskap inom området "mat och vin på riktig" Av erfarenhet vet jag att detta intresse slummrar i många människor men vaknar på riktig, när man kommit upp i åren. Man får mera tid att odla sina intressen. Tiden räcker plötsligt till att göra saker och ting som man tidigare inte hann med. Själv hade jag nöjet att leva och verka i njutningens tecken under min yrkesverksamma period av livet. Det var trots allt inte bara guldkanter i detta yrke, som många tävlande i TV serierna tycks tro. Hård arbete och många törna med verkligheten lyrade på vägen till yrkeslycka.

Jag har varit kock på golvet, så att säga, varit kökschef på några av Göteborgs stora restauranger, certifierade mig under1 års studier på Fackskolan Hasselbacken i Stockholm, utbildat  mig till yrkeslärare vid Malmö högskola/yrkespedagogiska institution, arbeteta som fartygsintendent på Göteborg-Fredrikshamns Linjens Fartyg i 11 år för att efter denna tid ägna 22 år till att delge mina kunskaper till unga människor på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg, som ville satsa på en karriär inom restaurangbranschen. 

Jag tycker att det är mycket inspirerande att träffa människor som vill lära sig mer om mat och vin. Särskild när det gäller mat är det mycket givande för den intresserade att vara delaktig i skapande av en god måltid, lära sig att omvandla råvaror från recept till tallriken under trevliga former. 

Vill du veta vilka möjligheter jag kan erbjuda dig hör av dig per telefon

0708-191776

Titta gärna in på fler sidor på min hemsida (eftersom du redan är inloggat) och se andra lidelser som har inspirerat mig genom åren !

Fartygsintendenten är ansvarig för allt som har att göra med passagerarnas trivsel, inköpen och försäljning,mat och dryck,ekonomi, miljö och ordning ombord, besättning och bemanning i intendenturavdelning m.m.

Fartygsintendenten är ansvarig för allt som har att göra med passagerarnas trivsel, inköpen och försäljning,mat och dryck,ekonomi, miljö och ordning ombord, besättning och bemanning i intendenturavdelning m.m.

Då blev det Grande Finale för fjärde saisongen med inbjudna respektive partner till en hejdundrande

Då blev det Grande Finale för fjärde saisongen med inbjudna respektive partner till en hejdundrande "lunchmiddag måltid" efter fjärde säsongen med gubbarna.

Här är gänget som gjorde det. Crème Ninon,  Knaperstekt ankbröst à l orange med potatis-spenat kaka och brysselkål en tribut till Tore Wretman. Ädla drycker bjöds därtill

Här är gänget som gjorde det. Crème Ninon, Knaperstekt ankbröst à l orange med potatis-spenat kaka och brysselkål en tribut till Tore Wretman. Ädla drycker bjöds därtill

Vacker dukning som gick i vårens färger

Vacker dukning som gick i vårens färger

Feststämning som samtliga närvarande bidrog till

Feststämning som samtliga närvarande bidrog till

Och lite allsång, som hyllning till hembygden så klart

Och lite allsång, som hyllning till hembygden så klart

Sugen??   Gör slag i saken!  Hör av dig!!!!!

Senaste kommentaren

20.10 | 12:15

smileymcintirejs22

06.10 | 20:03

Tack för ett jättetrevlig pratstund idag på ESPRESSO HOUSE i Ystad!
Italienare sommelier-kock från Matric Italgross ciao!

28.12 | 23:22

Hejsan Bernd.först jag vill tackar dig för hjälpen.det var jette snällt av dig när du visade mig väggen..andre det var mycket trevligt att träffa dig gott nytt

15.08 | 10:34

Hej!
Roligt att du besökte min hemsida och att du tyckte att den är intressant. Svaret på din fråga är att jag tyvärr inte kan göra det. mvh. Bernd

Dela den här sidan