Uppskattad Alsaceprovning på Fjärilsgården

En kväll med vin och trevligt sällskap .


Fredagen den 7 oktober samlades 10 förväntansfulla byalagsmedlemmar hos Gunilla och Bernd för höstens vinprovning. Denna gång var det vita viner som skulle reta gommen och näsan. 6 olika viner skulle provas och förväntningarna var stora redan från början. Vi som varit med på tidigare vinprovningar visste att vi inte skulle bli besvikna.
Efter en första genomgång av vinbältet, 30 – 80 breddgraden, koncentrerades kvällens vin till Alsaceområdet i nordöstra hörnet av Frankrike.

Efter neutralisering av munhålan med vatten var det dags för första glaset. Ta en klunk vin, rulla runt i munnen, svälj, lukta på vinet, ta en ny klunk och nu var det dags för ett utlåtande.

Första glas var de flesta överens om, doften av honung var ganska markant.

Glas två var lite knepigare. När det gällde doften varierade intrycken mellan syrliga äpplen och arbetsskor med ullsockar. Drack vi samma vin?

Så rullade det på fram till sista glaset.

Efter vinprovningen bjöds vi på räkor med gott bröd och goda ostar till. Helt plötsligt fick vinerna nya karaktärer. Glas nr 6 som var ”sött och gott” var inte med i matchen längre när det konfronterades med räkorna. Glas nr 6 vann emellertid ny mark till ostarna och ordningen var återställd.

Tusen tack till Gunilla och Bernd som tog emot oss i sitt vackra hem och bjöd på en kväll med gott vin, god mat och många skratt. Vi kommer gärna tillbaka.


skriven av
Anita Johansson

Senaste kommentaren

20.10 | 12:15

smileymcintirejs22

06.10 | 20:03

Tack för ett jättetrevlig pratstund idag på ESPRESSO HOUSE i Ystad!
Italienare sommelier-kock från Matric Italgross ciao!

28.12 | 23:22

Hejsan Bernd.först jag vill tackar dig för hjälpen.det var jette snällt av dig när du visade mig väggen..andre det var mycket trevligt att träffa dig gott nytt

15.08 | 10:34

Hej!
Roligt att du besökte min hemsida och att du tyckte att den är intressant. Svaret på din fråga är att jag tyvärr inte kan göra det. mvh. Bernd

Dela den här sidan